Maison des Têtes Colmar

Maison des Têtes

“Huset med Hoveder” blev bygget i 1609 til købmanden Anton Burger af arkitekten Albert Schmidt.
Det er en smuk bygning fra den tyske renæssance, som skylder sit navn til de 106 hoveder, der pryder den rige facade, hvorpå der er en 3-etagers oriel (hvor bedstemødrene overvågede gadens aktivitet til daglig rapport 😉 ).
Gavlen til bygningen er rigt dekoreret og øverst er statuen af en tøndeproducent (1902), lavet af Auguste Bartholdi, på en ordre fra Vinbørsen, der havde slået sig ned i bygning i 1898.

Idag er der et 5 stjernet hotel med gastronomisk restaurant og typisk alsacisk brasserie i huset.

Huset er klassificeret “historiske monumenter” siden 6. december 1898
–> Maison des Têtes, 19 rue des Têtes, 68000 Colmar, Frankrig

Hej og velkommen til min online guide om Colmar ! Jeg er født i Danmark, men har boet i Alsace siden 1989 da min danske mor og hollandske far byggede hotel i en lille landsby på vinruten. Jeg har tre børn som vokser op i Frankrig. Jeg har et Master i Engelsk, udgivet tre bøger, arbejdet mange år med mine forældre og været gift med en alsacisk vinbonde... Jeg glæder mig til, at dele informationer med jer om den kønne lille by Colmar. På gensyn i Colmar ! Charlotte
Indlæg oprettet 40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen