la boîte à mouche ou Muckekaschtele à Colmar

Det mindste hus i Colmar

“Flueboksen” (Muckekaschtele) er kendt som det mindste hus i Colmar med blot 25 kvadratmeter.

Det lille røde hus er en del af en gruppe huse fra n ° 11 til n ° 15, Place de l’Ecole i Colmar.

Disse huse blev bygget i middelalderen og blev oprindeligt brugt til at “se de handlende ind i den gamle bydel gennem rue des Marchands. De måtte alle betale told, før de gik ud på markedet. En vagter, sad der fra morgen til aften for, at tælle folk og sende sine erklæringer til myndighederne for at verificere, at ingen havde svindlet.”

Huset blev ødelagt under krigen, men blev genopbygget identisk i 1948…

Man kan gå i den lille gård bag huset (smal passage langs restauranten “bedstemorens gryderet”) og beundre de gamle arkitektoniske stilarter (bindingsværker og stenvinduesrammer)

Colmar
Colmar
Hej og velkommen til min online guide om Colmar ! Jeg er født i Danmark, men har boet i Alsace siden 1989 da min danske mor og hollandske far byggede hotel i en lille landsby på vinruten. Jeg har tre børn som vokser op i Frankrig. Jeg har et Master i Engelsk, udgivet tre bøger, arbejdet mange år med mine forældre og været gift med en alsacisk vinbonde... Jeg glæder mig til, at dele informationer med jer om den kønne lille by Colmar. På gensyn i Colmar ! Charlotte
Indlæg oprettet 50

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen